Enkele tips voor het kopen van een gebruikte auto voor mensen die niets van auto’s afweten

  1. Start de motor zonder deze te starten. Wat u wilt doen, is naar de motor luisteren tijdens een continue zwengel. Op Amerikaanse auto’s en op Mazda’s is dit eenvoudig, omdat ze een zogenaamde Clear Flood-modus hebben. U draait de sleutel in de aan-stand, wacht een paar seconden, drukt het gaspedaal helemaal in en probeert het dan te starten. De motor draait weg zonder te starten zolang u de sleutel ingedrukt houdt (of in het geval van een drukknop start, totdat u opnieuw op de knop drukt). Als de motor start, laat dan snel het gas ontsnappen, zodat u de motor niet te hoog laat draaien en probeer het opnieuw. Je wilt er ongeveer 10 seconden naar luisteren. Dit is een zeer gemakkelijke manier om de compressie van een motor te controleren.
  2. Controleer de vloeistoffen. Alle vloeistoffen hebben minimale/ maximale markeringen. Als er weinig vocht is, heeft iemand de auto niet goed onderhouden of is er een lek ontstaan. Geen goed teken. Bij het controleren van de motorolie moet deze variëren van helder tot zwart. Als het lijkt op chocolademilkshake, is er een groot probleem. WEGLOPEN. Je kunt ook de olie op de peilstok ruiken om te zien of het naar benzine ruikt. Als het naar ruwe benzine ruikt, injecteert de motor ofwel veel te veel brandstof of heeft u slechte zuigerveren. Hoe dan ook, ze zijn slecht. Als het oliepeil VEEL boven de volle markering staat, zoals een centimeter of meer, dan komt er een andere vloeistof in de motor (zeer slecht) of iemand zuigt bij het verversen van olie. Vergeet niet om de olie te controleren met de motor uit en op een vlakke ondergrond.
  3. Start de motor en luister naar eventuele geluiden. De motor moet koud zijn. Als het op bedrijfstemperatuur is, heeft de verkoper het mogelijk opgewarmd om wat koude startmotorgeluiden te verbergen. Wees voorzichtig. Als het geluid maakt, loop dan weg.
  4. Zoek naar onderhoudsgegevens. Als het consistente olieverversingsrecords heeft op een olieverversingsplaats, hebben ze tenminste de olie ververst. Helaas controleren olieverversingslocaties alleen gemakkelijke winstgevende dingen. Het is echter beter dan niets. Als de records allemaal in een onafhankelijke winkel zijn, is dat beter. Indy’s zal de auto meestal behoorlijk grondig controleren wanneer hij er onderhoud aan pleegt. Als het alle dealergegevens heeft, is dat de heilige graal. Dealers zullen elke nicknack vinden die fout is en deze verkopen. Ze doen ook vaak geen grondige diagnostiek (dit is een ongelukkig effect van de manier waarop dealers werken). Dus als het gerepareerd moest worden, naast nieuwe onderdelen die vervangen moesten worden, kan het ook andere nieuwe onderdelen hebben die het niet eens nodig had. Bovendien zullen die nieuwe onderdelen OEM-onderdelen van goede kwaliteit zijn, geen rotzooi van twijfelachtige kwaliteit. Je kunt online gaan om informatie van de auto te krijgen en de waarde van de auto te achterhalen. Je kunt ook de autokosten berekenen online.
  5. Controleer of alles op de auto werkt. Controleer de airconditioning, de verwarming, de ramen, de sloten, de spiegels, de kop- parkeer- / remlichten, enz. Als de eigenaar verzuimde duidelijke problemen op te lossen, wat besloten ze dan niet te repareren?