Heeft de radio nog wel de toekomst?

Het is bijna 100 jaar geleden dat het eerste programma uitgezonden werd via de radio in Nederland. In de tussenliggende periode is er veel gebeurd en is er uiteraard veel veranderd. Er zijn veel meer zenders bijgekomen, maar de televisie is ook ontwikkeld in de tussentijd en het internet heeft een flinke vlucht weten te maken. Deze factoren werden gezien als het einde van de radio, maar er zijn nog altijd radiozenders en veel mensen luisteren elke dag nog naar de muziek, de diskjockeys, en doen mee aan de verschillende acties die gehouden worden. Is het einde van de radio in zicht, of is dit een concept dat de eeuwige jeugd heeft?

De functie van de radio

Radio zal niet snel met uitsterven bedreigd worden. Er wordt altijd veel gesproken over bedreigingen die ervoor kunnen zorgen dat er iets zal verdwijnen, maar de radio vervult een prominente functie in de maatschappij en zal niet snel verdwijnen. We hebben de radio namelijk vaak aan staan, ook zonder dat we het merken. Sta je in een winkel, dan staat vaak een radiozender aan op de achtergrond. Ben je op het werk, dan draait de radio vaak op de achtergrond mee. Zit je in de auto naar het werk of rijd je naar huis, dan is de kans groot dat je het volume even hoger zet wanneer er een nummer langskomt die je wel heel erg lekker vindt.

 

Radio is altijd aanwezig en radio heeft veel verschillende hoogtepunten, zoals de verschillende acties die regelmatig gehouden worden. Ook wordt het nieuws regelmatig uitgezonden zodat we op de hoogte blijven, weten waar de files staan en we worden op de hoogte gehouden over de weersvoorspellingen. Zolang de radio deze functies blijft vervullen, zullen de radiozenders niet snel met uitsterven bedreigd raken.

Please publish modules in offcanvas position.